gedragsconsult
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

gedragsconsult

Ik (Marike Oosterhoff) heb een passie voor ‘moeilijke honden’. Regelmatig ontvang ik radeloze mensen in mijn praktijk. Ze weten niet wat zij met hun hond aan moeten. Hun hond ‘is niet te vertrouwen’, of ‘dominant’, of ‘heeft een kronkel in de kop’. Vaak lijkt euthanasie de enige uitweg.

Maar in plaats van het leven van de hond te beëindigen, zie ik deze situaties vooral als een kans om de hond, en de eigenaar nieuw perspectief op de toekomst te geven. Ik ga met zowel de hond als het baasje in training, en leer het baasje hoe het de hond kan geven waar het behoefte aan heeft.

Hoe ik dat doe?

Samen met jou kijk ik naar je hond en stellen we de oorzaken van het gedrag van de hond vast. Ik help je om te zien wat jouw hond communiceert met zijn gedrag. Ook werken we aan strategieën die je kunt toepassen om je hond gerust te stellen. Mijn ervaring is namelijk dat gedragsproblemen bij honden vrijwel altijd voortkomen uit een gevoel van wanhoop of verwarring bij de hond. Gedragsproblemen zijn een roep om hulp.

Jouw hond communiceert bijvoorbeeld:

  • Komt er iets in de buurt wat ik spannend vind? Dat bijt of grom ik maar alvast, want dat helpt in ieder geval.
  • Word ik alleen thuis gelaten? Wat moet ik dan doen? Moet ik het huis verdedigen? Moet ik mijn gezin terugroepen? Help!
  • Mag ik niet op te tafelpoten bijten? Maar waarom dan? Die staan hier toch niet voor niks?
  • Ik hoor een eng geluid! Als ik ertegen blaf, gaat het daarna vaak weg, dus ik denk dat ik daar goed aan heb gedaan...
  • En zo zijn er vele voorbeelden

Graag ga ik met jou de uitdaging aan om je hond beter te leren begrijpen en hem/haar te geven waar hij/zij behoefte aan heeft. Op die manier kun je je hond leren ontspannen en op jou te vertrouwen?

Hoe ik dat doe? Niet met trucjes of met snoepjes, maar enkel met lichaamstaal. Dat is de enige taal die elke hond snapt. Ik ga je uitleggen wat jouw energie met je hond doet en hoe je die in kan zetten om ongewenst gedrag te doorbreken.

Ik laat je zien wat kalmte, rust en assertiviteit doet met de dieren om je heen. We gaan terug naar de basis. Terug naar de moederhond die haar puppen alles uitlegt door middel van lichaamstaal. Ik heb nog nooit een moederhond van afstand commando’s horen blaffen en snoepjes zien uitdelen bij gewenst gedrag van haar kinderen. Net zoals jij je kinderen niet elke keer snoep geeft als ze eens een keer niet met hun schoenen op de bank springen, maar rustig op de bank zitten.

Rust, kalmte, duidelijkheid en assertiviteit zijn sleutelwoorden die je verder gaan helpen.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven