Diagnostische mogelijkheden
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Diagnostische mogelijkheden

Wij beschikken over ultramoderne digitale röntgenapparatuur. Wij ontwikkelen en beoordelen de foto direct. U heeft de uitslag dus altijd dezelfde dag. Wat kunnen de redenen zijn om een röntgenfoto te laten maken.

Röntgenfoto van het skelet

De meest voorkomende reden om een röntgenfoto van het skelet te maken is in verband met terugkerende kreupelheid of na een ongeluk. Op een röntgenfoto kunnen we breuken (fracturen) of scheuren (fissuren) in het bot zien. Bij sommige kreupelheden is er geen sprake van botbreuken maar kan een röntgenfoto aanwijzingen geven voor afwijkingen als losse botfragmenten in het gewricht of een ontsteking van het botvlies.
Andere aandoeningen van het skelet die we op een röntgenfoto kunnen zien zijn: arthrose, tumoren van bot of van het kraakbeen

Röntgenfoto van de borstholte

Bij het onderzoek naar aandoeningen in de borstholte (benauwdheid of hoesten) kan een röntgenfoto ons veel informatie geven. Aandoeningen die we kunnen tegenkomen zijn bijvoorbeeld: longontsteking, bronchitis, asthma (katten), ingeklapte longen, ingeklapte luchtpijp.

Röntgenfoto van de buikholte

Bij het onderzoek van de buik is een röntgenfoto of echo-onderzoek vaak heel waardevol. Bij het vermoeden dat er iets verkeerds gegeten is kan een röntgenfoto de diagnose soms in beeld brengen. Bij veel gas in de darmen is een echografisch onderzoek slecht uitvoerbaar en in dat geval is een röntgenfoto een goed alternatief.

Dentale röntgenfoto's

Onze gebitsbehandelingen van honden en katten kunnen we optimaal uitvoeren door het maken van dentale röntgenfoto's. Op deze foto's is goed te zien of tand- en kieswortels nog gezond zijn of aangetast, en hoe de conditie van het kaakbot is. Met behulp van dentale röntgenfoto's maken we een behandelplan op maat.

Foto’s van konijnen en knaagdieren

We maken niet alleen foto’s van honden en katten, ook de buikorganen of longen van konijnen en knaagdieren krijgen we soms beter in beeld met een röntgenfoto.

Officiële HD en ED foto’s

Voor bepaalde rassen is het verplicht om officiële HD en ED foto’s te maken, voordat er met de hond mag worden gefokt. De foto’s worden in dat geval beoordeeld door de Raad van Beheer. Klik hier voor onze tarieven voor officiële HD en ED röntgenfoto's.

Echo

In onze praktijk hebben wij de mogelijkheid om gedetailleerde echo’s te maken. Bij dieren die gedekt zijn maken wij echo’s om te controleren of ze drachtig zijn. Daarnaast zijn wij in staat om gedetailleerde buikecho’s te maken. Dit kan nodig zijn bij internistische problemen, waarbij het handig kan zijn om de buikorganen in beeld te brengen.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven