Ziektes door tekenbeten
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Ziektes door tekenbeten

 • Ziekte van Lyme ( borreliose)
  De ziekte van Lyme, die ook bij mensen voorkomt, wordt overgebracht door teken die zich door heel Europa, inclusief Nederland, hebben verspreid.
  Bij bijna een kwart van de honden in Nederland zijn antistoffen tegen Borrelia aangetoond. Ze krijgen echter niet allemaal ziekteverschijnselen. Als ze ziek worden, vertonen ze lusteloosheid, koorts, minder eetlust en wisselende kreupelheid door gewrichtsontstekingen.
 • Babesiose (piroplasmose)
  Babesia wordt veroorzaakt door parasieten zie worden overgebracht door bepaalde teken die zich inmiddels door bijna heel Europa hebben verspreid.
  De parasiet tast de rode bloedcellen aan, die als gevolg hiervan kapot gaan.  De hond wordt erg ziek en kan zelfs overlijden. De belangrijkste symptomen zijn: bloedarmoede, hoge koorts en het plassen van rode urine.
 • Ehrlichiose (rickettsiose)
  Deze ziekte wordt ook door teken overgebracht. De parasiet die de ziekte veroorzaakt tast de witte bloedcellen aan. Erlichiose kan een acuut en een chronisch verloop hebben.  Dieren die acuut ziek worden, kunnen lijden aan hoge koorts, sloomheid, gebrek aan eetlust, opgezette lymfeklieren en bloedingen. Dieren die chronisch ziek zijn vermageren en hebben een grotere neiging tot bloedingen.

Stel ons een vraag


Stel ons een vraag of maak een afspraak

info@dgckampen.nl