H.D. en/of E.D.
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

H.D. en/of E.D.

Vooral bij de grotere rassen komen erfelijke aandoeningen voor van het bewegingsstelsel: heupdysplasie (H.D.) en elleboogdysplasie (E.D.). Hieronder zullen we het ontstaan en de behandeling van beide aandoeningen behandelen.

Heupdysplasie

H.D. is een aandoening waarbij de aansluiting tussen de kop en kom van de heup niet goed is. De oorzaak is een erfelijke aanleg. Tevens kunnen zaken als overmatige en/of verkeerde beweging gedurende de groeiperiode en verkeerde voeding gedurende de groeiperiode de symptomen verergeren. Bij de aankoop van een gevoelig ras (alle grote rassen, maar voornamelijk de labrador retriever, golden retriever, duitse herder, dogachtigen, etc.) is het daarom belangrijk om na te vragen of er bij de voorouders sprake was van H.D. en het is ook belangrijk om rekening te houden met voeding en beweging.

Elleboogdysplasie

Elleboogdysplasie (E.D.) is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen in het ellebooggewricht, namelijk Osteochondrose Dissecans (O.C.D.), Los Processus Coronoïdeus (L.P.C.), Los Processus Anconeus (L.P.A.),  incongruentie (spaakbeen en ellepijp sluiten niet goed aan) en trauma. Uitgezonderd deze laatste treden de symptomen vaak voor het eerst op tussen de 4 en 9 maanden. Hierbij heeft erfelijkheid de grootste rol, maar zijn beweging en voeding ook heel belangrijk.

Voor informatie kunt u bellen met onze praktijk. Wij bieden u begeleiding op maat met voeding die ontwikkeld is voor een gezonde ontwikkeling van het skelet. Vanaf gemiddeld 1,5 jaar leeftijd kunt u op onze praktijk terecht voor officiële röntgenfoto’s zodat uw reu of teef ingeschreven kan worden in het stamboek en gebruikt kan worden voor de fokkerij.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven