Voeding van de cavia
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Voeding van de cavia

De belangrijkste onderdelen van de voeding van de cavia zijn hooi en speciaal cavia voer met extra vitamine C (Supreme Science Selective® Cavia voer). Konijnenvoer of algemeen knaagdiervoer is voor cavia’s ongeschikt!

Er moet altijd vers drinkwater aanwezig te zijn in een waterbak of drinkfles (als de cavia daaraan gewend is).

De cavia is niet in staat om zijn eigen vitamine C te maken. Dit is een belangrijk aandachtspunt bij de voeding van onze huiscavia. Cavia’s eten, net als het konijn, de eigen ontlasting op. Dit is noodzakelijk om alle belangrijke mineralen, vitamines en energie uit het voedsel te benutten. De keutels worden meestal direct uit de anus opgegeten; deze keutels zijn zachter dan de normale droge stevige keutels. Naast speciaal caviavoer met voldoende vitamine C kan ook de extra behoefte gedekt worden door druppels of tabletten vitamine C.

Knaagstenen worden afgeraden omdat hiermee veel te veel calcium wordt opgenomen, en dus ook in grote hoeveelheden worden uitgescheiden met de urine wat de vorming van blaasgruis en blaasstenen in de hand werkt.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven