Voeding kat
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Voeding kat

Kittens groeien de eerste 6 maanden van hun leven het hardst. Hierdoor hebben ze een hoge  energiebehoefte. Heel belangrijk is het om voeding te geven die aan de specifieke behoeften van kittens voldoet. Wat is hierbij belangrijk?

-Hoog eiwitgehalte voor weefselopbouw (spieren, zenuwen).

-Goede calcium/fosforverhouding en meer vitamine D voor skeletopbouw.

-Veel energie en goede verteerbaarheid vanwege de grote activiteit van kittens.

In een compleet kittenvoer zitten alle extra voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei. Het geven van extra voedingssupplementen is dan ook niet nodig.

Kittenvoeding kan gegeven worden tot de leeftijd van 6 maanden. Volg de voedingsrichtlijnen op de verpakking maar geef wel kleine porties tegelijk: tot de leeftijd van 3 maanden zeker 4 porties per dag, dan tot 6 maanden 3 porties per dag en vervolgens 2 porties.

Voer meerdere kittens apart. Geef bij voorkeur brokjes: de energiedichtheid is hoger dan van zacht voer en bovendien zijn brokjes beter voor het gebit. Zet wel altijd vers water erbij.

Op de leeftijd van 6 maanden worden de meeste katten gecastreerd/gesteriliseerd. Vanaf nu heeft de kat minder energie nodig. Het beste kunt u overgaan op speciale voeding voor gecastreerde/gesteriliseerde katten. Deze voeding bevat minder energie, maar wel voldoende bouwstoffen om verder uit te groeien tot een volwassen kat. Geef de kat nu wel een beperkte hoeveelheid! Het risico op overgewicht wordt echt groter na castratie/sterilisatie.

Vanaf 1 jaar kunt u de kat overwennen op volwassen voeding, liefst brokjes.  Beperk de hoeveelheid en blijf de kat regelmatig wegen om te voorkomen dat het dier te zwaar wordt.

Bij DGC Kampen verkopen wij al jaren de gezondheidsvoeding van Royal Canin. Veel katten in onze praktijk en hun eigenaren zijn hier zeer tevreden over. Deze voeding bevat een optimale verhouding van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen, toegespitst op de leeftijdsfase van uw kat. Ter kennismaking bieden wij de 1e zak aan met 50% korting. Vraag gerust onze assistente om advies en de beste voeding voor uw kat.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven