Knaagdier
Knaagdier

Knaagdier

Op onze praktijk behandelen en opereren wij regelmatig knaagdieren. Op dit gedeelte van de site zullen wij u informeren over de cavia en de rat. Let wel: ook over konijnen kunt u informatie vinden. Een konijn is echter geen knaagdier! Kijk hiervoor in het menu bij “konijnen”.

De Rat

Ratten zijn hele leuke intelligente dieren die nooit een te groot hok kunnen hebben. Zorg voor veel klimmogelijkheden en grote loopoppervlakken. Een huisje, hangmatjes en plateaus zijn noodzakelijk. Het zijn dieren die zich heel goed aan mensen kunnen hechten en erg gevoelig kunnen zijn. Ze bereiken meestal een leeftijd van rond de 2 – 2.5 jaar.

Meer informatie over de Rat

Cavia

De cavia weegt tussen 500 en 1500 gram. Ze worden ongeveer 7-8 jaar oud. Ze leven in groepjes samen en zijn heel sociaal. Wij adviseren om altijd 2 of meer cavia’s bij elkaar te houden.

De cavia heeft twee snijtanden boven en twee onder en 16 kiezen verdeeld over boven- en onderkaak. Zowel de kiezen als de tanden groeien een leven lang door waardoor de slijtage van het gebit door het vele knabbelen gecompenseerd wordt. Ze zijn het liefst de gehele dag bezig met eten, slapen en verkennen van de omgeving. Ze zijn heel attent en kunnen heel grappig reageren op de medehuisgenoten.

Meer informatie over de Cavia

Stel ons een vraag


Stel ons een vraag of maak een afspraak

info@dgckampen.nl