Vaccinatie Cavia
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Vaccinatie Cavia

Kunt u uw cavia laten vaccineren? En zo ja, is dat nodig?

U kunt uw cavia laten vaccineren tegen luchtweginfecties, veroorzaakt door de bacterie Bordetella bronchiseptica. Dit is een bacterie die een ernstige luchtweginfectie bij de cavia kan veroorzaken met soms dodelijke afloop. Zeker als er meerdere dieren gehouden worden, kan deze bacterie een grote rol spelen. In deze groepen is er namelijk vaak sprake van een verhoogde infectiedruk. Dieren kunnen drager zijn van de bacterie en er niet ziek van worden. Maar juist deze dieren zorgen ervoor dat andere dieren ook geïnfecteerd kunnen worden die er wel ziek van kunnen worden. Bekende dragers zijn konijnen, katten, honden en mogelijk ook mensen.

Wanneer moet ik mijn cavia laten vaccineren?

Het is verstandig om uw cavia’s te laten vaccineren, bij de volgende omstandigheden:

  • -Wanneer u meerdere cavia’s heeft
  • -Wanneer u cavia’s samen met konijnen houdt.

U kunt uw cavia het hele jaar laten vaccineren. Het grootste risico ligt echter in het najaar. Het heeft de voorkeur uw cavia's aan het einde van de zomer te vaccineren. Vaccinatie biedt geen garantie dat uw cavia niet ziek kan worden van de bacterie. De cavia zal echter wel meer weerstand hebben, waardoor hij/zij er beter tegen kan.

Hoe vaak moet ik mijn cavia laten vaccineren?

Ons advies is om uw cavia 1x per jaar laten vaccineren. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen, bel ons dan gerust.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven