Reizen met uw huisdier
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Reizen met uw huisdier

Mee op reis, waar moet u aan denken?

 1. De juiste documenten en vaccinaties 
  Als u uw huisdier mee neemt naar het buitenland heeft u in ieder geval nodig:
  Een geldig Europees dierenpaspoort. 
  Een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid (Rabiës) met penning. Voor de meeste Europese landen dient deze minimaal 3 weken voor vertrek toegediend te worden!
  Een goede identificatie in de vorm van een chip.
  Voor landen buiten de EU gelden soms extra regels. Het kan gaan om bloedonderzoeken, gezondheidsverklaringen en invoer-vergunningen. Neem bij deze landen op tijd (min. 7 maanden voor vertrek) contact op met uw dierenarts om teleurstellingen te voorkomen. Voor meer specifieke informatie per land kunt u kijken op de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren www.licg.nl of u kunt contact opnemen met ons.
 2. Bescherming tegen teken
  Waarom is bescherming tegen teken extra belangrijk in het buitenland? In het buitenland komen door teken overgebrachte ziektes (zoals de ziekte van Lyme, Babesia en Ehrlichia) veel vaker voor dan in Nederland. Het risico dat uw huisdier een van deze gevaarlijke en soms dodelijke ziektes oploopt, is in het buitenland veel groter! Hoe kan ik mijn huisdier tegen teken beschermen?
 3. Door toediening van de Bravecto kauwtablet: de Bravecto kauwtablet werkt tekenwerend en tekendodend. De tablet beschermd gedurende 12 weken tegen vlooien en teken
 4. Door het omdoen van de Seresto® vlooien- en tekenband: Deze band werkt gedurende 7 tot 8 maanden en dient minimaal 2 weken voor vertrek omgedaan te worden. Een belangrijk bijkomend voordeel van de Seresto vlooien- en tekenband is dat hij ook goed werkzaam is tegen de zandvliegjes die Leishmaniose veroorzaken en muggen.
 5. Door toediening van Advantix® pipetten: Advantix® werkt tekenwerend en tekendodend. Deze pipetten beschermen gedurende 3 weken tegen de teek die Babesiose veroorzaakt en 4 weken tegen de teek die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Verder heeft Advantix® ook een goede afwerende werking tegen zandvliegen, stalvliegen en muggen gedurende 2 weken. De werking blijft doeltreffend na contact met water.
 6. Dagelijkse controle en zonodig verwijdering van teken: Geen enkel tekenmiddel werkt voor 100%! Naast het gebruik van één van deze middelen is het aan te raden dagelijks uw huisdier te controleren op teken en indien nodig teken te verwijderen met behulp van de tekenpincet. De teek dient met een draaiende beweging verwijderd te worden en mag vooraf nooit verdoofd worden!
 7. Bescherming tegen zandvliegen/muggen
  Beten door zandvliegen en muggen in het buitenland kunnen ernstige gevolgen hebben. De zandvliegen kunnen de ziekte Leishmania veroorzaken. Besmette muggen kunnen Hartworm overdragen.
  Hoe kan ik mijn huisdier beschermen?
  Door middel van de Seresto® vlooien- en tekenband. Door zijn lange werkingsduur ook geschikt voor langere vakantieperiodes. De band bestrijdt zandvliegen en heeft anti-voedend effect op muggen. Bij langdurig of intensief contact met water kan de werking van de band verminderen. Doe de band 2 weken voor vertrek om.
  Door middel van toediening Advantix® pipetten. Dit is werkzaam tegen zandvliegjes gedurende 2 weken. Hierdoor is het vooral geschikt voor kortere vakantieperiodes.
  Door uw huisdier zoveel mogelijk binnen te houden tijdens de schemering.
  Door uw huisdier te ontwormen met Milpro® ontwormings-tabletten volgens het behandeladvies voor de preventie van hartworm. Alleen deze tabletten werken tegen een eventueel opgelopen hartworminfectie! Behandeladvies voor preventie van hartworm:
  Korte vakanties (1-28 dagen):Ontwormen op dag van thuiskomst en een maand na thuiskomst.
  Vakanties langer dan 28 dagen:Ontwormen op dag 28 (na 4 weken dus). Daarna elke 4 weken ontwormen.
 8. Middelen tegen reisziekte
  Sinds 2007 is er een nieuw middel geregistreerd tegen reisziekte (Cerenia®) Deze tabletten zijn effectief gebleken in maar liefst 93% van de gevallen van reisziekte.  Ze zijn uitsluitend bij de dierenarts verkrijgbaar en hoeven slechts eenmalig te worden gegeven. De werkingsduur houdt aan gedurende 12 uur.
 9. (Dieet)voeding/medicatie
  Het is verstandig voldoende (dieet)voeding van het vertrouwde merk mee te nemen, aangezien dezelfde voeding in het buitenland niet altijd te verkrijgen is. Indien uw huisdier medicijnen krijgt, vergeet dan niet hier voldoende van mee te nemen.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven