Fretten
Fretten
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Fretten

Fretten zijn slimme en behendige roofdiertjes. Ze behoren tot de marterachtigen en zijn voor veel mensen bijzondere huisdieren. Het is een huisdier dat speciale zorg nodig heeft.

Bij DGC Kampen hebben we alle kennis en kunde in huis om uw fret de optimale zorg te bieden die hij nodig heeft. Schrijf uw fret in bij onze dierenartspraktijk in Kampen en plan een afspraak voor een periodieke controle. Als u vragen heeft, kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Over de fret

Fretten behoren officieel tot de marterachtigen en zijn de gedomesticeerde versie van de bunzing. Officieel is een fret een roofdier, een carnivoor die geen plantaardig voedsel kan verteren. Fretten worden doorgaans 6-10 jaar oud.

Het karakter

Fretten zijn leuke dieren die hun leven lang speels blijven. Ze zijn nieuwsgierig, vrolijk, ondeugend en intelligent. Denk echter niet dat dankzij die intelligentie een fret u volledig zal gehoorzamen. Met zijn eigen gebruiken, geluiden en bewegingen is het geen alledaags huisdier,

Fretten zijn ook erg gevoelig. Ze pikken de stemming en de gevoelens van mensen moeiteloos op. Ze reageren daar ook op in hun gedragingen.

Leven met andere dieren?

Normaal gesproken leiden fretten in het wild een solitair leven en zijn ze territoriaal. Nu is dit gedrag verminderd dankzij domesticatie en kunnen ze samenleven met grotere dieren, zoals honden en katten. Andere, kleinere knaagdieren zal een fret wel als prooi blijven zien. Pas hier dus mee op.

Verzorging van fretten

Het is gebruikelijk om een fret in een ruime kooi te houden. Afhankelijk van zijn leeftijd en energieniveau moet een fret een paar uur per dag buiten de kooi kunnen rennen en spelen. De kooi is voornamelijk bedoeld om in te slapen, eten en de behoefte in te doen.

Een fret heeft opvoeding en zindelijkheidstraining nodig. Dat begint in principe al bij de fokker. Daarnaast moet u regelmatig het gebit, de nagels en vacht controleren en onderhouden. Ook de oren vereisen extra aandacht, fretten zijn namelijk erg gevoelig voor oormijt. Zijn er vragen of problemen, dan helpen onze dierenartsen en assistentes u graag.

Optimale zorg voor uw fret bij DGC Kampen

Fretten zijn huisdieren die speciale zorg nodig hebben. Bij DGC Kampen zetten we onze jarenlange ervaring en moderne apparatuur in om uw fret de beste zorg te bieden. Zo houden we uw huisgenootje in optimale gezondheid voor een vrolijk, energiek en lang leven.

Uw dierenarts in Kampen

Naast fretten behandelen we veel meer diersoorten. We bieden behandelingen voor honden, katten en andere dieren. Is uw fret nieuw bij onze praktijk? U mag dan uw huisdier inschrijven via onze website. Voor een afspraak met onze praktijk, belt u via onderstaand telefoonnummer.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven