Overzicht pupadviezen
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Overzicht pupadviezen

Een nieuwe pup in huis brengt drukte en gezelligheid met zich mee, maar ook veel vragen.

Hoe zat het ook alweer met de opvoeding? Gaat u de pup verzekeren? En de vaccinaties en ontworming? Met al uw vragen kunt u bij ons terecht, wij zijn u graag van dienst met een goed advies. Een paar aandachtspunten zetten we vast voor u op een rij.

Chip registreren

Uw pup is gechipt en geregistreerd bij de fokker. Op het moment dat u de pup in huis krijgt kunt u de pup registreren op uw eigen naam en adres. De fokker geeft hierover informatie mee. Is het niet duidelijk, vraag het ons gerust.

Ontwormen

Uw pup hoort al een paar keer ontwormd te zijn bij de fokker. Zelf kunt u het volgende schema aanhouden:

                                               -tot 2 maanden leeftijd:             elke 2 weken ontwormen

                                               -van 2-6 maanden leeftijd:         elke maand ontwormen

                                               -vanaf 6 maanden leeftijd:         elke 3 maanden ontwormen, levenslang

Wilt u meer lezen over wormen bij de hond, klik dan hier.

Vaccinaties

6 weken              Hondenziekte en Parvo

9 weken              Parvo, ziekte van Weil, Kennelhoest

12 weken            Hondenziekte, Parvo, Weil, Hepatitis

1 jaar                  Hondenziekte, Parvo, Weil, Hepatitis, (Kennelhoest)

Vanaf 12 weken kan ook de rabiësenting gegeven worden (buitenland). Lees meer over vaccinaties.

Voeding

Geef een volledige puppyvoeding, aangepast op de leeftijd en de grootte van het ras. Geef  brokken van een goed merk, dan bent u verzekerd van een constante kwaliteit en samenstelling van ingrediënten. In onze praktijk is de gezondheidsvoeding van Royal Canin verkrijgbaar, een puppyvoeding van topkwaliteit, met korting op de 1e zak. Wij adviseren u graag.

Puppybegeleiding      

Onze praktijk biedt puppybegeleiding aan: uw pup komt zolang hij in de groei is maandelijks op de praktijk voor een controle bij onze assistente. Lees meer over onze puppybegeleiding.

Socialisatie

Maak uw pup op jonge leeftijd vertrouwd met alles waar hij in de loop van zijn leven mee te maken gaat krijgen. Denk aan andere dieren, andere mensen, de auto, apparaten in huis, etc. Zorg voor veel positieve ervaringen en herhaal ze regelmatig.

Vlooien en teken

Vlooien en teken kunt u het beste preventief bestrijden, het hele jaar door. Lees meer over vlooien, teken en andere parasieten. Wij hebben de nieuwste en meest effectieve producten op voorraad, we adviseren u graag welk product u veilig aan uw pup kunt toedienen.

Huisdieren ZorgPlan

Als praktijk bieden wij u het Huisdieren ZorgPlan aan. Dit voordeelplan voorziet in een optimale preventieve zorg voor uw huisdier. In het pakket zitten onder andere de vaccinatie en goede ontwormings-, vlooien- (en teken-) middelen voor een heel jaar. De kosten worden over een heel jaar gespreid. Lees meer over ons Huisdieren ZorgPlan.

Verzekering

Ook voor huisdieren is het mogelijk een verzekering af te sluiten voor ziektekosten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook algemene klachten als maag-darmproblemen, kreupelheid en dergelijke komen geregeld voor. Met een verzekering bent u goed voorbereid op onverwachte ziektekosten voor uw pup. Verzekert u uw hond op jonge leeftijd, dan is de instappremie laag en zijn er meestal nog geen bestaande klachten die uitgesloten worden van verzekering. Er zijn verschillende verzekering aanbieders met elk hun eigen pakket. Wij kunnen u informatie meegeven van de grootste huisdierverzekeraars.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven