Overzicht kittenadviezen
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Overzicht kittenadviezen

Gefeliciteerd met uw nieuwe huisgenoot!

Een nieuw kitten in huis brengt drukte en gezelligheid met zich mee, maar ook veel vragen.

Hoe zat het ook alweer met socialisatie en opvoeding? Gaat u het kitten verzekeren? En de vaccinaties en ontworming? Met al uw vragen kunt u bij ons terecht, wij zijn u graag van dienst met een goed advies. Een paar aandachtspunten zetten we vast voor u op een rij.

Ontwormen                   

Als het goed is is uw kitten al een paar keer ontwormd bij de fokker. Zelf kunt u het volgende schema aanhouden:

 - tot 2 maanden leeftijd:              elke 2 weken ontwormen

 - van 2-6 maanden leeftijd:         elke maand ontwormen

 - vanaf 6 maanden leeftijd:         elke 3 maanden ontwormen, levenslang

Lees meer over wormen bij katten en het belang van ontwormen.

Vaccinaties    

9 weken              Kattenziekte en Niesziekte

12 weken            Kattenziekte en Niesziekte

1 jaar                  Kattenziekte en Niesziekte

Daarna wordt uw kat jaarlijks gevaccineerd tegen Niesziekte en elke 3 jaar tegen Kattenziekte.

Vanaf 12 weken kan ook de Rabiësenting gegeven worden (buitenland). Ook zijn er nog andere vaccinaties beschikbaar, deze worden echter alleen in specifieke situaties toegediend. Lees meer over vaccinaties bij de kat.

Chippen

Indien uw kitten nog niet gechipt is, kunt u dit alsnog laten doen gelijktijdig met de vaccinatie. Uw kitten krijgt een uniek identificatienummer. Dit nummer wordt geregistreerd op uw naam- en adresgegevens. Als uw kat vermist raakt, maakt een chip de kans op terugvinden een stuk groter. Lees meer over chippen.

Voeding

Geef een volledige kittenvoeding, aangepast op de leeftijd van uw kitten. Geef  brokken van een goed merk, dan bent u verzekerd van een constante kwaliteit en samenstelling van ingrediënten. In onze praktijk is de gezondheidsvoeding van Royal Canin verkrijgbaar, een kittenvoeding van topkwaliteit. Wij adviseren u graag. Lees meer over voeding voor uw kat.

Vlooien en teken

Vlooien en teken kunt u het beste preventief bestrijden, het hele jaar door. Wij hebben de nieuwste en meest effectieve producten op voorraad, we adviseren u graag welk product u veilig aan uw kitten kunt toedienen. Lees meer over vlooien, teken en andere parasieten bij de kat.

Socialisatie

Maak uw kitten op jonge leeftijd vertrouwd met alles waar het in de loop van zijn leven mee te maken gaat krijgen. Denk aan andere dieren, andere mensen, de auto, het reismandje, apparaten in huis, etc. Zorg voor veel positieve ervaringen en herhaal ze regelmatig. Vermijd teveel prikkels tegelijk, zorg voor voldoende rustmomenten.

Huisdieren ZorgPlan

Als praktijk bieden wij u het Huisdieren ZorgPlan aan. Dit voordeelplan voorziet in een optimale preventieve zorg voor uw huisdier. In het pakket zitten onder andere de vaccinatie en goede ontwormings-, vlooien- (en teken-) middelen voor een heel jaar. De kosten worden over een heel jaar gespreid. Lees meer over ons Huisdieren ZorgPlan.

Castratie en sterilisatie

Vanaf de leeftijd van 6 maanden kunt u zowel een poes als een kater laten castreren. Deze operaties vinden onder volledige narcose plaats. Het heeft vele voordelen om dit al op jonge leeftijd te laten doen. Lees meer over castratie en sterilisatie.

Verzekering

Ook voor huisdieren is het mogelijk een verzekering af te sluiten voor ziektekosten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook algemene klachten als maag-darmproblemen, kreupelheid en dergelijke komen geregeld voor. Met een verzekering bent u goed voorbereid op onverwachte ziektekosten voor uw kat. Verzekert u uw kitten op jonge leeftijd, dan is de instappremie laag en zijn er meestal nog geen bestaande klachten die uitgesloten worden van verzekering. Er zijn verschillende verzekeringsaanbieders met elk hun eigen pakket. Wij kunnen u informatie meegeven van de grootste huisdierverzekeraars.

Stel ons een vraag


Stel ons een vraag of maak een afspraak

info@dgckampen.nl