Chippen
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Chippen

Het gebeurt veelvuldig dat katten die de wereld buitenshuis mogen verkennen opeens de weg terug niet meer kunnen vinden. U wilt natuurlijk dat uw huisdier zo snel mogelijk bij u terugkomt en daarom is het verstandig uw kat te laten chippen.  Meestal worden kittens bij de eerste of tweede vaccinatie gechipt. De chip wordt per injectie onder de huid ingebracht en bestaat uit een heel klein gesloten buisje met daarin een geheugenchip met een unieke code en een spoeltje dat als antenne fungeert. Om aan de hand van deze code u als eigenaar te kunnen traceren registreren wij de code (gekoppeld aan uw eigen gegevens) bij een nederlandse databank.

Met een speciaal afleesapparaat kan de code worden afgelezen. Bij dieren die gevonden zijn en worden aangeboden bij een dierenarts of dierenopvang wordt altijd eerst gecontroleerd of het dier gechipt is. Blijkt dat inderdaad het geval dan worden aan de hand van de afgelezen code de contactgegevens van de eigenaar uit de databank opgevraagd.  Het voordeel van een chip boven een adreskokertje is dat de kat de kat een chip nooit kwijt kan raken.

Naast het nut van een chip voor het terugvinden van uw weggelopen kat is een chip in sommige gevallen zelfs verplicht, bijvoorbeeld voor reizen naar het buitenland of voor het afsluiten van een huisdierenverzekering.

Stel ons een vraag


Stel ons een vraag of maak een afspraak

info@dgckampen.nl