Eén of meer katten
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Eén of meer katten

Katten kunnen zowel goed in een groep leven als solitair. Het kan prima om een kat alleen in huis te houden of samen met een hond, mits goed met elkaar vertrouwd. Het is dan wel van belang voldoende tijd en aandacht voor de kat te hebben. Een kat in huis bij mensen die de hele dag weg zijn, zonder enige afleiding, is geen goed idee. Een oplossing kan dan zijn om een kat erbij te nemen, maar de verantwoordelijkheid om tijd en aandacht aan de dieren te geven blijft natuurlijk bestaan.

Twee kittens uit hetzelfde nestje gaat vrijwel altijd goed. Ze groeien samen op en blijven vaak erg aan elkaar verknocht. Heeft u al een kat en bent u van plan een kat erbij te nemen, dan gaat dit het makkelijkst als u een jong katje erbij neemt. De rangorde is dan meteen duidelijk en uw volwassen kat zal er sneller aan kunnen wennen.

Katten zijn territoriaal ingesteld, neem daarom altijd ruim de tijd om twee katten aan elkaar te laten wennen. Geef de nieuwe kat eerst een eigen kamertje om te wennen. Op het moment dat de nieuwe kat hier goed op z’n gemak is (en dit kan een aantal dagen duren!), dan de deur eens op een kier zodat de katten elkaar van afstand kunnen zien. Dan langzaamaan de deur steeds verder open, zodat de katten naar elkaar toe kunnen als ze dat willen. Ze moeten altijd de mogelijkheid hebben om de andere kat uit de weg te gaan.

Voer de katten eerst op afstand van elkaar. Als het goed gaat steeds dichter naar elkaar toe. Gaat het ergens in dit proces mis begin dan van voor af aan en neem meer tijd hiervoor.

Ook katten die al langer bij elkaar zijn en op een gegeven moment ruzie gaan maken kunt u op deze manier weer vertrouwd met elkaar maken.

Stel ons een vraag


Stel ons een vraag of maak een afspraak

info@dgckampen.nl